La trei zile de la exploziile produse în timpul maratonului de la Boston, în SUA, anchetatorii americani s-au văzut nevoiţi să apeleze la ajutorul cetăţenilor pentru a putea prinde teroriştii. Mai mult, FBI a calificat oficial drept atentate cele două deflagraţii, explozibilul care a ucis trei oameni, aflându-se într-o oală de gătit, iar celălalt, într-un rucsac. La trei zile de la exploziile produse în timpul maratonului de la Boston, în SUA, anchetatorii americani s-au văzut nevoiţi să apeleze la ajutorul cetăţenilor pentru a putea prinde teroriştii. Mai mult, FBI a calificat oficial drept atentate cele două deflagraţii, explozibilul care a ucis trei oameni, aflându-se într-o oală de gătit, iar celălalt, într-un rucsac.
Trei oameni, printre care şi un băieţel de opt ani, şi-au pierdut viaţa sfârtecaţi de explozia care a mai rănit alte 180 de persoane.
Detalii despre cum a avut loc explozia au fost făcute publice ieri, în vreme ce informaţii de- spre terorişti nu există încă. De ceea, autorităţile oferă 50.000 de dolari oricui va da amănunte care să ducă la prinderea ucigaşilor.
Între timp, anchetatorii au dezvăluit că dispozitivul improvizat a fost o oală sub presiune, cu o încărcătură explozivă de 6 litri de TNT, ale cărei resturi au retezat picioarele câtorva oameni, la o viteză de un kilometru pe secundă.
Pe de altă parte, potrivit publicaţiei The week, lipsa unui suspect - informaţie pentru care poliţia plăteşte 50.000 de dolari - şi a motivelor clare din spatele atacurilor n-a impiedicat însă apariţia speculaţiilor legate de posibilii responsabili pentru atentate.
Militanţii islamişti, Coreea de Nord sau chiar guvernul de la Washington sunt indicaţi ca autori ai atacurilor teroriste. Însă ipoteza unui singur atacator, probabil cu probleme psihice, care să fi acţionat din răzbunare, e tot mai vehiculată, susţin surse din cadrul anchetat