Frumoasa comună Săvârşin are un statut aparte. El constă nu numai în faptul că este ultima mare comună de la graniţa de est a judeţului Arad, pe culoarul Mureşului (la 87 km de municipiul Arad) ori pentru faptul că aici se află reşedinţa cea mai agreată a fostului Rege Mihai, ori pentru că este singura comună din această zonă care are liceu, ci pentru că localnicii au hotărât că este cazul ca dezvoltarea ei să aibă un alt ritm și alte coordonate.
Ioan Vodicean, atât de cunoscutul primar al comunei Săvârșin sublinia, în discuția purtată recent a dorit să sublinieze alte câteva direcții decât cele culturale – unde domnia sa excelează; vorbim aici de câteva direcții spre care se va îndrepta dezvoltarea și modernizarea acestei deosebite comunități. Comuna are în componenţă nouă sate: Săvârșin-centru de comună, Căprioara, Cuiaş, Hălăliş, Pârneşti, Temeşeşti, Toc, Troaş şi Valea Mare, în total comuna numărând în jurul a 3.300 de locuitori.
–Acum, la aproape 10 luni de la preluarea acestui al doilea mandat – știut fiind că primul a fost în perioada 2004-2008 – cum apreciați, domnule Vodicean, situația dezvoltării comunei?
– Este greu să creionez în doar câteva cuvinte o imagine generală a acestei situații. Comuna Săvârșin este o comună grea, are multe sate, are o zonă diversă din punct de vedere al reliefului dar are și un statut aparte. Eu mă consider de-al satului, fiind aici de peste două decenii și jumătate și pentru că am pus și pun mult suflet în eforturile ei de modernizare. Apoi, timpul scurs de când am preluat acest mandat nu este prea mare; am avut o toamnă secetoasă, o iarnă lungă și o primăvară cu multe precipitații la mijloc, aspecte generatoare de probleme. Prea multe, deocamdată, nu sunt de spus: pe lângă schițarea câtorva direcții pentru activitatea viitoarei perioade am făcut eforturi să îndeplinim cum se cuvine problemele curente. @