Culturile diferite si conceptiile distincte de la o tara la alta au dus deseori la instalarea unor interdictii cel putin ciudate pentru unii. In ciuda motivelor ridicole, autoritatile unei tari au puterea de a interzice lucruri ce trec ca fiind firesti si inofensive in ochii altora.
In fata unor amenintari reale sau inchipuite, aceste legi au uimit atat populatia tarii respective, cat si pe cei din exterior. Citeste mai jos 5 exemple de acest fel, relatate de Mental Floss.
Grecia: Jocurile video
In 2002, Grecia a decis sa interzica prin lege jocurile pe calculator, de la consolele de jocuri pana la cele online. Se pare ca masura a fost luata pentru ca autoritatile nu aveau cum sa faca distinctia intre jocurile inofensive si cele de noroc, ilegale. Dupa o vreme, un judecator grec a declarat legea neconstitutionala, insa Guvernul nu a mai luat nicio masura in acest sens.
China: Calatoria in timp
Mult timp, aceasta idee a calatoriei in timp a fost foarte populara in China. Telenovelele si filmele pe aceasta tema au facut audiente uriase. Asa ca, in 2011 Administratia de Stat pentru Radio, Film si Televiziune din China a interzis calatoria in timp atat in productiile televizate, cat si in cele de pe marele ecran.
S-a motivat ca aceste productii creau mituri, se bazau pe subiecte ciudate, foloseau tactici absurde si promovau superstiile, fatalismul si reincarnarea.
Rusia: Trendul Emo
Trendul aparut in anii '80 se defineste printr-un stil de muzica similara cu punk si rock si un stil vestimentar aflat undeva intre gotic si punk. In vreme ce pentru restul lumii trendul emo a constituit doar o faza trecatoare, strans legata de adolescenta, in Rusia lucrurile au fost luate in serios. In 2008, proiectul de lege adoptat incerca restrictionarea trendur