Şeful LPF se simte “murdărit” de trimiterea în judecată în Dosarul Craiova.
După grozăvia de la maratonul din Boston, preşedintele SUA le-a comunicat compatrioţilor săi următoarele: “Vinovaţii vor suporta întreaga greutate a justiţiei”. Întreaga greutate a justiţiei, “the full weight of justice”! Vorbim despre americani, despre ideal. La noi, dacă vinovaţii ar trebui să suporte întreaga greutate a justiţiei, i-am vedea plutind spre culmi.
Justiţia e prea uşoară ca s-o simţim. Şi nu numai ea. Instituţiile statului acţionează de parcă oamenii le-ar plăti, printr-un aberant contract social, pentru servicii de entertainment. În ce altă categorie ar intra ceea ce s-a întîmplat la Înalta Curte în Dosarul Schimbului de terenuri cu MApN? Judecătorii i-au permis finanţatorului Stelei, autoproclamat “expert în materie penală”, să-şi facă numărul. Magistraţii sînt primii care nu-şi iau în serios rolul, ce-ar mai fi de aşteptat de la restul lumii?
Înştiinţat că va fi trimis în judecată, în cazul dezafilierii Craiovei, şeful LPF a ţinut conferinţă de presă. Nu s-a dus la sediul DNA, unde procurorii l-au chemat să-i arate dosarul în care e acuzat de abuz în serviciu şi sustragere de bunuri sub sechestru. S-a dus la microfon. E o instanţă care atîrnă mai greu pe cîntarul opiniei publice. O instanţă care decide, din păcate, mai multe decît complezenţa judecătorilor.
Începerea urmăririi penale a “lotului Craiova” a fost anunţată în octombrie 2011. “Ce, cine e anchetat penal e şi vinovat?”, a replicat atunci preşedintele LPF. Într-un an şi jumătate, Dragomir s-a plimbat din rolul de anchetat în rolul de victimă a unor procurori cu “mentalitate comunistă”. În conferinţă, şi-a expus pe larg dovezile de nevinovăţie: “Dacă încalci regulile ţării, ori le încalci să ai un avantaj, ori de o răzbunare! Dar nu este şi cazul meu!”. Mobilul dezafilierii nu ne interesează