Luni, Cafeneaua Acaju va fi gazda ediţiei de anul acesta a evenimentului Gustă Slow. Manifestările, constând în degustări de bucate specifice acestei perioade a anului, vor coincide cu cele celebrate de Ziua Pământului. Ediţia de anul acesta a bufetului cu mâncăruri tradiţionale va sta sub egida „La Gustă Slow avem timp destul“.
„Slow Food Iași vă invită pe 22 aprilie, la Acaju, la ora 18.00, la primul bufet Gustă Slow din 2013. Sărbătorim împreună Ziua Pământului și lansăm oficial Conviviumul Slow Food Iași cu gustări de primăvară, deserturi savuroase și băuturi realizate doar din ingrediente locale, de sezon și ovo-lacto-vegetariene“, a declarat Iuliana Archire, asistent comunicare și relații publice în cadrul Asociației „Mai Bine“.
Intrarea la eveniment este de 20 RON. Biletele se găsesc de vânzare direct la Cafeneaua Acaju (str. Sfântul Sava, nr. 15).
Slow Food este o mişcare internaţională, iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale şi încurajează cultivarea obiceiurilor alimentare caracteristice ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetăţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.
În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației „Mai Bine“. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.
Luni, Cafeneaua Acaju va fi gazda ediţiei de anul acesta a evenimentului Gustă Slow. Manifestările, constând în degustări de bucate specifice acestei perioade a anului, vor coincide cu cele celebrate de Ziua Pământului. Ediţia de anul acesta a bufetului cu mâncăruri tradiţionale va sta sub egida „La Gustă Slow avem timp destul“.
„Slow Fo