Produsele specifice sarbatorilor pascale urmeaza a fi tinute sub control de comisarii ieseni de la Protectia Consumatorilor. Carnea, ouale, vopseaua de oua, ciocolata, cozonacul, pasca, checurile dar si vinul vor fi verificate in aceasta perioada. In general, se verifica starea ambalajelor, incadrarea produselor in cantitatea neta declarata de producator, termenul de valabilitate si parametrii de calitate. Controalele se vor realiza in retelele de distributie din oras. Nu vor scapa de ochiul ager al inspectorilor nici magazinele din judetul Iasi. "In perioada 15.04. - 24.04.2013, se va desfasura tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea si modul de etichetare, prezentare, publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale. Controlul se va desfasura în reteaua de comercializare si distributie si va cuprinde operatorii economici atât din mediul urban, cât si din mediul rural", a declarat Marian Grigoras, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord Est.
Tot aproximativ in aceeasi perioada, inspectorii si-au pus in gand sa verifice farmaciile din mediul rural. Acestia vor urmari, in principal, produsele cosmetice, suplimentele alimentare si celelalte produse care nu intra in categoria de medicamente. Aceste verificari au inceput deja si se vor derula pana la finalul lunii mai. "Vom desfasura si o actiune de control privind verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor de catre farmaciile din mediul rural. La finalizarea actiunilor de control vom întocmi un raport care va fi prezentat în sedinta Colegiului Prefectural din luna mai 2013, la Institutia Prefectului Judetului Iasi", a completat Marian Grigoras.
Produsele specifice sarbatorilor pascale urmeaza a fi t