Preţul mielor va rămâne acelaşi ca anul trecut. Aşa spune o parte din crescătorii de oi din Ţara Făgăraşului. Această veste vine în întâmpinarea cumpărătorilor, înainte cu două săptămâni de sărbătoarea pascală. Aşa că făgărăşenii care nu concep masa de Paşte fără friptura de miel, vor trebui să scoată din buzunar 20 lei pe fiecare kilogram de carne sau chiar mai puţin.
Gheorghe Bruda din Galaţi are în gospodăria sa peste 100 de oi. Cum mai este puţin până la sărbătoarea Învierii Domnului, el şi-a făcut şi câteva calcule. Astfel că fermierul speră că va vinde peste 30 de miei din cei pe care îi are.
În ceea ce priveşte preţul cu care se va vinde carne, rămâne de văzut. Situaţia financiară care se regăseşte în acest moment în majoritatea familior făgărăşene va cântări mult la stabilirea preţului de vânzare al mieilor. De aceea, cel puţin Gheorghe Bruda a stabilit încă de pe acum că îşi va vinde mieii tot la acelaşi preţ ca şi anul trecut.
Paştele este una din cele mai importante sărbători creştine din an şi de aceea masa de Paşte trebuie să fie una bogată în varietăţi culinare. Astfel, de la masa de Paşte nu trebuie să lipsească ouăle roşii, cozonacul, pasca, mielul şi drobul. Teoretic, pentru că practic multe făgărăşence s-au gândit că vor înlocui mielul cu carnea de pui sau de curcan.
Crescătorii de oi din Ţara Făgăraşului au avut de aşteptat mai mult anul acesta pentru a-şi vinde miei din cauză că Paştele este abia în data de 5 mai. Astfel încât investiţia cu hrănirea mieilor a fost mai mare, însă chiar şi aşa, ei speră că vor putea să-şi vândă marfa făgărăşenilor şi să nu ajungă la mâna intermediarilor care le dau un preţ mult mai mic pe miei.
Mieii vor apărea pe piaţă în cel mult două săptămâni, aşa că făgărăşenii care se dau în vânt după carnea de miel vor putea pune în balanţă dacă se merită sau nu să îşi cheltuiască banii în a