Foşti prefecţi şi subprefecţi de Suceava s-au reunit, joi, la Palatul Administrativ, pentru a marca împlinirea a 21 de ani de la reînfiinţarea instituţiei. Dintre cei opt prefecţi ai judeţului de după 1990 trei au lipsit. Este vorba despre primul prefect, Daniel Catargiu, care a decedat, Ioan Cuşnir şi Sorin Popescu.
În sală s-au aflat foştii prefecţi Ioan Băncescu, Vasile Ilie, Orest Onofrei, Alexandru Băişanu şi Ovidiu Doroftei, dar şi foştii subprefecţi Constantin Conţu, Mihai Grozavu şi Angela Zarojanu. Actualul prefect Florin Sinescu a făcut o vorbit despre istoria Prefecturii, instituţie desfiinţată de comunişti şi reînfiinţată după Revoluţie.
El a pus accentul pe importanţa Instituţiei Prefectului în dezvoltarea economico-socială şi le-a mulţumit predecesorilor săi pentru activitatea depusă. Ioan Băncescu a menţionat că, în mandatul lui, Prefectura Suceava a emis 110.000 de titluri de proprietate, în timp ce Vasile Ilie a amintit de întîlnirea avută cu Regina Margareta a II-a a Danemarcei, care i-a conferit titlul de cavaler. Orest Onofrei a spus că cea mai mare realizare din mandatul său a fost coabitarea.
Onofrei a declarat: „Eu am fost primul prefect care a introdus coabitarea. Ponta şi Băsescu ar putea să mă ia consultant”. Alexandru Băişanu a apreciat că actualul prefect Florin Sinescu a avut „un discurs ca la fostele şedinţe de partid comunist în care se lăudau unii pe alţii”. În timpul întîlnirii de la Palatul Administrativ a fost proiectat un montaj video în care apăreau foştii prefecţii. Aceştia au primit cîte o diplomă din partea actualei conduceri a Prefecturii.
Foşti prefecţi şi subprefecţi de Suceava s-au reunit, joi, la Palatul Administrativ, pentru a marca împlinirea a 21 de ani de la reînfiinţarea instituţiei. Dintre cei opt prefecţi ai judeţului de după 1990 trei au lipsit. Este vorba despre primul prefect, Danie