Într-o cofetărie din Timişoara este inutil să consulţi meniul înainte de a-ţi cumpăra o prăjitură. Asta pentru că la Cafe Lounge „Da Toni” meniul de azi nu este acelaşi cu cel de ieri. Mai mult, ai de ales între specialităţi italiene şi bănăţene.
Încă de la intrarea în local, eşti întâmpinat cum se cuvine: „Bine aţi venit în casa voastră”, scrie pe un perete. Aici am cunoscut-o pe Laura Vlădoi, administratorul grupului „Da Toni”, o tânără îndrăgostită de bucătăria italiană. În 2002 a deschis Restaurantul „Da Toni”, cu o bucătărie specific italiană, unde poţi servi zeci de tipuri de pizza, aperitive, mâncăruri şi deserturi, făcute chiar ca în Italia. Nu numai cu numele, aşa cum se întâmplă la majoritatea localurilor care ne răsfaţă cu „preparate italieneşti”.
De câteva luni, familiei „Da Toni” i s-a alăturat cofetăria Cafe Lounge „Da Toni”. „De fapt, nu e doar o cofetărie. Ziua e cofetărie, vin oamenii să bea o cafea şi să mănânce o prăjitură, iar seara e ca un bar. Organizăm o mulţime de evenimente. Vinerea, sâmbăta şi duminica, de exemplu, sunt seri de karaoke. Am organizat şi un bal mascat care a ieşit foarte frumos”, spune Laura Vlădoi.
Imaginaţi-vă o cofetărie unde meniul nu este acelaşi în mod constant. “La toate celelalte cofetării, prăjiturile sunt standard, de fapt cam aceleaşi prăjituri în fiecare cofetărie”, spune Laura Vlădoi. Aşa că s-a gândit să facă ceva diferit. De aceea, la „Da Toni”, de la o zi la alta, poţi găsi alte reţete, alte arome, alte motive de încântare. Toate, însă, având un numitor comun: sunt prăjituri făcute fără aditivi şi fără coloranţi. Iar decoraţiunile sunt făcute din pastă de zahăr. Indiferent că sunt după reţete italieneşti sau româneşti. Prăjiturile româneşti, mai spune Laura Vlădoi, sunt prăjituri, specifice din Banat:„Sunt reţetele mamei, cu care am crescut. Pe unele le-am preluat exac