Creanţa bugetară se ridică la peste 443 mil. lei
Alţi creditori sunt Electrica Furnizare Transilvania Nord, salariaţii debitoarei şi Primăria Oraşului Baia Mare
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS, fosta AVAS) a iniţiat un proiect de act normativ prin care cere preluarea creanţelor pe care Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) le are asupra Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase REMIN SA Baia Mare, cuantumul acestora depăşind valoarea de 443 mil. lei.
Potrivit proiectului, postat spre dezbatere pe site-ul AAAS, fac obiectul preluării de către AAAS, creanţele bugetare, respectiv impozite, taxe, contribuţii, amenzi şi alte venituri ale bugetului general consolidat, inclusiv accesorii, administrate de ANAF, prin organul fiscal competent, asupra REMIN SA Baia Mare şi înscrise în Tabelul definitiv consolidat al creanţelor din procedura de insolvenţă a debitoarei, precum şi creanţele născute după data deschiderii procedurii insolvenţei şi până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. "Data preluării creanţei este data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în document.
În prezent, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Maramureş administrează împreună cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la societatea comercială REMIN SA Baia Mare, creanţe în valoare totală de 475.337.000 lei, care reprezintă cca. 82% din valoarea creanţelor înscrise în Tabelul definitiv cuprinzând creanţe împotriva debitorului CNMPN REMIN SA, aflat în procedura insolvenţei.
Creanţa Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului este de 31.922 mii lei, respectiv cca. 5,512% din totalul creanţelor. Capitalul social al CNMPN REMIN SA este integral deţinut de Ministerul Economiei.
Autoritatea crede că poate atrage investitorii
Pr