• Drumul apei de la sursele Timisesti si Prut pana la robinetele din casele iesenilor va fi transpus in sistem digital
Operatorul serviciilor de apa si canalizare a accesat o serie de fonduri europene prin care va fi computerizat intreg procesul de furnizare. Este vorba despre modernizarea sistemului de management al apei in judetul Iasi, proces care reduce considerabil numarul avariilor si ofera un control strict la debitele de apa.
"S-a progresat considerabil prin dezvoltarea si actualizarea unui sistem special utilizat pentru a crea, stoca, analiza si prelucra informatii distribuite spatial printr-un proces computerizat. De asemenea, se lucreaza la implementarea unui sistem care sa permita posibilitatea studierii retelelor de apa si canalizare în diverse situatii de functionare si a unui sistem de masura si control pentru monitorizarea acestora", explica Razvan Manolache, sef Birou Relatii Publice ApaVital.
Practic, prin implementarea si utilizarea acestor instrumente suplimentare, vor rezulta urmatoarele beneficii: numarul redus de avarii la conductele din retea, un timp de interventie mai scurt pentru rezolvarea problemelor precum si o mai buna stabilizare a presiunii si debitului apei distribuite în reteaua Iasului.
"S-a demarat revizuirea si actualizarea Master Planului, documentatie care va defini un program de investitii pe termen mediu si lung si care va permite aplicarea pentru obtinerea unei noi finantari prin programul POS Mediu II pentru perioada 2013 - 2020", a mai spus oficialul ApaVital.
• Drumul apei de la sursele Timisesti si Prut pana la robinetele din casele iesenilor va fi transpus in sistem digital
Operatorul serviciilor de apa si canalizare a accesat o serie de fonduri europene prin care va fi computerizat intreg procesul de furnizare. Este vorba despre modernizarea sistemului de manageme