Specialiștii care au evaluat situația drumului județean DJ 207C – surpat pe o distanță apreciabilă – au prezentat reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Neamț concluzia constatării de la fața locului, dar și patru posibilități de rezolvare a situației. Singura finanțare poate veni de la Guvern.
.
SC Alcro Trade SRL Piatra Neamț a efectuat referatul geo-tehnic și a oferit un studiu de soluții.
O primă soluție ar fi ca local, pe zona afectată, să se desfacă asfaltul, să se îndepărteze, să se desfacă taluzul (n.r. suprafața laterală înclinată a unui rambleu sau debleu, teren în pantă) și să se formeze o pantă cu raportul 1:1,5, cu lianți hidraulici care să reducă umiditatea, apoi drumul să fie asfaltat la loc.
O a doua posibilitate de rezolvare a problemei constă în devierea drumului județean, mutarea în amonte pe o lungime de aproximativ doi kilometri, situație în care vor trebui efectuate defrișări.
A treia soluție se referă la realizarea unui viaduct, cu trei deschideri egale, de câte 24 de metri, cu capetele încastrate în teren stabil. Cea de-a patra variantă pe care s-ar putea merge ar fi mutarea unei porțiuni importante din drumul județean pe un teren stabil.
“La nivelul CJ sunt puse în discuție soluțiile prezentate de specialiști, însă, orice variantă am alege, avem nevoie de sprijin financiar de la Guvern, deoarece Consiliul Județean nu-și permite costurile pe care le presupun aceste lucrări”, a afirmat Dan Ailincăi, purtătorul de cuvânt al CJ Neamț.
Drumul dintre localitățile Stejaru și Valea Ursului s-a surpat pe un sens de mers din cauza acumulărilor excesive de apă, fapt ce a fost posibil din cauza tăierilor iraționale de arbori, de-a lungul timpului.
Specialiștii care au evaluat situația drumului județean DJ 207C – surpat pe o distanță apreciabilă – au prezentat reprezentanților Consiliului Județean (CJ