Are patru filme bune la activ: Lost in translation, The Virgin Suicides, Marie Antoinette, Somewhere și toate au avut succes: Sofia Coppola a câștigat 42 de premii internaționale importante și un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu.
Coloanele sonore ale filmelor au fost întotdeauna un plus, perfecte pentru subiectul filmelor ei. Pentru că cel puțin în Lost in Translation, Marie Antoinette și Somewhere ideea principală cum că în spatele unei vieți aparent împlinite se ascunde de fapt o însingurare dureroasă e bine reprezentată de muzică. The Cure, The Strokes, Bow Wow Wow, Phoenix și Gang of four în Marie Antoinette.
Unii spun că filmul – aparent apolitic și cu un subiect ușor frivol a fost salvat de alegerea muzicală a Sofiei care îi adaugă un caracter politic făcând o legătură între neliniștea din Franța pre-revoluționară și muzica punk (anti capitalism) a Angliei anilor 70 și din primii ani ai regimului Thatcher. Mulți critici de film au spus chiar că filmul a fost unul mediocru cu o coloană sonoră foarte bună.
Pentru The Virgin Suicides (Sinuciderea fecioarelor) trupa franceă Air a compus coloana sonoră. Muzica lor are un efect de transă, este calmă, relaxantă însă în același timp cât se poate de rău prevestitoare.
În Lost in Translation coloana sonoră are încă o dată o contribuție importantă și livrează perfect starea de însingurare a celor două personaje pierdute într-o țară străină. Cumva muzica îi ajută și să transforme o relație pasageră în ceva mai profund transformând atmosfera din rece și ostilă într-una romantică și luminoasă. Și iar avem parte de câteva piese Air plus Phoenix (cu al cărei lider – Thomas Mars e căsătorită) cu Too Young. Și Kevin Shields, mult Kevin Shields.
Iar în Somewhere, Sofia revine la Phoenix (și puțin The Strokes) însă adaugă Foo Fighters, Bryan Ferry și The Police, pentru puțină