Celebra actriță, care are o adevărată pasiune pentru mâncăruri și gătit, povestește despre cele mai grozave rețete pe care le-a descoperit, aromele copilăriei și bucuria de a face cele mai bune bucate pentru persoana iubită, dar și despre problemele vârstei Stela Popescu
De la un interviu cu Stela Popescu, nu poţi să pleci decât cu zâmbetul pe buze. Fie că vorbeşte despre amintiri, sau despre reţete de bucătărie, doamna Teatrului de Revistă reuşeşte să creeze poveşti care, deşi triste uneori, le împărtăşeşte cu mult umor. Am întâlnit-o pe Stela Popescu la Teatrul Constantin Tănase. Se pregătea să urce pe scenă, deşi se operase de cataractă la ambii ochi în urmă cu câteva zile. Operaţia nu i-a schimbat programul, iar săptămâna aceasta actriţa, la 77 de ani, se pregăteşte de lansarea celui mai recent film în care joacă rolul principal, „Mamaia”, în regia lui Jesus del Cerro.
Ne întâlnisem să vorbim despre bucătărie şi reţete. A urmat o călătorie culinară printre amingătesc. Când mergeam la un restaurant şi îmi plăcea ce era în farfurie, mă duceam să vorbesc cu bucătarul. Aşa am descoperit celebra mea reţetă: şniţel portofel”.
Fiind gurmandă, am întrebat-o pe Stela Popescu cum şi-a păstrat silueta. „N-am fost prea slabă niciodată. Nici n-aveam cum, pentru că sunt pofticioasă şi îmi place să gătesc. Iar bărbatul meu (n.r. Mihai Maximilian) nu prea mânca. Mă străduiam să-i fac lucruri deosebite, care să-l atragă şi-i serveam masa la ore fixe. Dacă se lungea repetiţia peste ora 14.00, mă apucau toţi dracii, că eu nu sunt acasă şi nu-i dau lui Puiu de mâncare. Eram liniştită când venea femeia de serviciu, o dată pe săptămână, pentru că ştiam că-i pune masa. Îi zicea: „Domn’ Puişor, e ora două, hai la masă!”. Şi nu scăpa de cele două cotoarbe, de mine şi de Coana Anişoara”, îşi aminteşte actriţa.
Conservele făcute în casă sunt cele mai bune,