Aş fi vrut să scriu astăzi despre modul cum Antena 1 amăgeşte elevii cu premii, care nu se onorează. Dar cred că s-a cam plictisit lumea de Dan Voiculescu şi mai amân subiectul.
Şi pentru că m-am întâlnit pe stradă cu un prieten care lucrează la Radioul public. Ce mi-a povestit el m-a pus serios pe gânduri. M-am şi documentat. Pe scurt Ovidiu Miculescu, directorul sau preşedintele Radioului Public a reuşit să îşi ridice în cap toţi angajaţii. Aşa ceva, pe timp de criză nu trebuie să mire. Toată lumea, nemulţumită de banii puţini, îl vede vinovat doar pe şef. Din acest motiv multă ură se îndreaptă către Ovidiu Miculescu, care, bineînţeles a fost numit pe criterii politice. Salariaţii nu se împacă, cu ideea că el a semnat un angajament în 27.03.1987 cu fosta securitate (Dosarul fond de reţea nr. R 94603) prin care acesta se angaja să se ocupe de "apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participa la activităţi protocolare".
La adresa SRR nr. P14606/10/13.12.2010 s-a emis Adeverinţa CNSAS nr. 3165/15.11.2011. Cu alte cuvinte, dovezi destul de clare.Colegii nu se împacă nici cu faptul că că profilul moral al acestui om este infestat de adulter şi mai ales cu ultima concediere, pe care a făcut-o. Directorul- Preşedinte l-a dat afară pe liderul sindical, adică singurul care se lupta cu conducerea pentru salariaţi. Au sărit să protesteze organizaţii sindicale naţionale dar şi Arne Konig , Preşedintele Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, care a făcut un protest către Parlamentul României şi către Victor Ponta.
Nici nu-mi imaginam că la Radio poate exista un asemenea scandal, care, iată, depăşeşte şi graniţele ţării. Şi , din ce mi-a povestit prietenul meu, este numai începutul pentru că Ovidiu Miculescu are pile mari şi nu are nimeni curaj să îl schimbe din funcţie. Aşa că mi-e frică să nu intre şi radioul în grevă.