Cei mai mulţi dintre români îşi cumpără televizoare cu diagonală mare pentru a se bucura de conţinut digital de calitate acasă. Există însă şi o categorie de consumatori care optează şi pentru proiectoare, pentru meciuri, filme sau jocuri video.
Alegerea modelului potrivit de proiector depinde de mai mulţi factori: dimensiunea camerei în care este instalat, de distanţa de la care se poate face proiecţia şi dimensiunea dorită pentru imaginea proiectată.
"Pentru camerele mici, există proiectoare Short Throw şi Ultra Short Throw, care pot reda imagini cu diagonala de 2,5 metri de la doar 30-40 centimetri de perete”, a declarat, pentru gândul, Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România, liderul pieţei locale de proiectoare. „Pentru încăperile mai mari, de tipul unei sufragerii clasice de bloc, cele mai recomandate sunt proiectoarele gândite special pentru home entertainment, care pot fi plasate chiar pe peretele opus celui pe care se face proiecţia. Un astfel de exemplu este modelul BenQ W1070, un proiector 3D FullHD certificat ISF pentru culori perfect calibrate, cu caracteristici ale unui proiector din gama profesional, deşi el este din segmentul Home Cinema: luminozitate de 2.000 ANSI, contrast nativ de 10.000:1, Lens Shift, PIP/PBP, filme 3D din orice sursă de semnal şi, nu în ultimul rând, tehnologia SmartEco pentru reducerea consumului de energie electrică şi prelungirea duratei de viaţă a lămpii", a mai explicat Dragoş Salamac.
Unele modele de proiectoare dispun de tehnologie care ajustează culorile imaginilor pentru a putea fi proiectate pe un perete de orice culoare.
Luminozitatea şi contrastul proiectorului sunt la fel de importante: pentru gradul de iluminare normală al unui apartament fiind recomandate modelele cu putere peste 1.800 ANSI lumeni şi contrast nativ de minim 4000:1.
"Un avantaj important al proiectoarelor