Bugetul primit de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea de la Ministerul Sănătăţii, pentru acest an, este mai mic faţă de cel din anul precedent. Reprezentanţii instituţiei ne-au precizat că suma este mai mică cu 15%. În total, instituţia a primit 6, 5 milioane de lei, din care 1,7 milioane sunt destinaţi achitării drepturilor salariale ale angajaţilor, 864 mii lei pentru plata asistenţilor comunitari, 2,4 milioane lei pentru asistenţa medicală şcolară, iar pentru activităţile de sănătate s-a alocat suma de 991 mii lei.
Un buget mai mic cu 50% faţă de anul precendent a fost alocat pentru programele de sănătate derulate de DSP, mai exact de imunizare, TBC, HIV/SIDA, programul de control al bolilor transmisibile, de asistenţă al mamei şi copilului şi programul de supraveghere a factorilor din mediul de viaţă şi de muncă. Pentru toate aceste programe s-a alocat suma de 202 mii lei. Deşi bugetul este mic, reprezentanţii DSP speră la o rectificare bugetară în plus.
Pe lângă bugetul insuficient, DSP Vrancea se confruntă şi cu un deficit de personal, dintre cele 78 de posturi din schemă fiind ocupate doar 66. Reamintim că DSP-urile ar putea fi reorganizate în 8 autorităţi regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate cu personalitate juridică, în subordinea cărora să funcţioneze 34 de oficii judeţene de sănătate publică, în acest sens fiind emis un proiect de act normativ. Până în prezent nu a fost luată nicio decizie în acest sens.
Bugetul primit de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea de la Ministerul Sănătăţii, pentru acest an, este mai mic faţă de cel din anul precedent. Reprezentanţii instituţiei ne-au precizat că suma este mai mică cu 15%. În total, instituţia a primit 6, 5 milioane de lei, din care 1,7 milioane sunt destinaţi achitării drepturilor salariale ale angajaţilor, 864 mii lei pentru plata asistenţilor