Este declarată monument istoric, are sute de ani vechime şi poate este cel mai important simbol spiritual şi creştin al municipiului Târgu-Jiu. Cu toate astea însă Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, aşezată strategic pe Calea lui Brâncuşi, începe să se degradeze. Cea mai importantă pictură a bisericii, lăsată zestre de artistul Iosif Keber a început să capete o altă culoare şi un alt fond. Ploile din ultima perioadă au pătruns prin acoperişul şi el degradat şi au ajuns la această pictură, care din păcate riscă să se piardă.
Ploile din ultima perioadă au făcut ravagii în judeţul Gorj. Acum, cu primele raze de soare se văd şi primele rezultate negative şi desigur se numără şi pagubele, multe la număr. Biserica Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel”, cea mai mare biserică din municipiu, a avut de suferit în urma acestor ploi. Cu toate că se promitea reabilitarea lăcaşului de cult, având în vedere că se află pe axa Brâncuşi, din păcate aceste lucrări întârzie să apară. Acoperişul a început să se degradeze, astfel că apa s-a infiltrat în pereţi, ajungând la pictură, o pictură în stil neobizantin, executată în fresco, cu peniţă de aur, de artistul Iosif Keber. Este poate cea mai importantă pictură realizată în interiorul unei biserici din Târgu-Jiu iar acest lucru poate a plusat atunci când biserica a fost declarată monument istoric. În interior se simte miros de mucegai iar umezeala parcă este peste tot. Cu tot cu acest peisaj deloc benefic pentru lăcaşul de cult, autorităţile spun că momentan nu există un plan de reabilitare a bisericii. Poate doar atunci când se va realiza modernizarea Căii Eroilor, dar pictura lui Iosif Keber nu poate aştepta atât.
Fondurile europene, salvarea bisericii
Preoţii ridică temători din umeri. Au încercat să facă tot ce le-au stat în putinţă să salveze această frescă, însă, este destul de greu. La prima ploaie apar şi