Epopeea privind atribuirea contractului pentru furnizarea de bilete de odihnă şi tratament pentru minerii şi energeticienii din cadrul CE Oltenia continuă. Cu toate că licitaţia a fost anulată şi firmele descalificate, conducerea companiei dorind să propună achiziţia directă de către mineri a biletelor, lucrurile au luat o întorsătură ciudată la comisia paritară de ieri. Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului Lignitul Oltenia, a venit la negocieri cu plângerea la DNA în mână, spunând că o va înregistra dacă licitaţia nu este organizată „ca la carte”. Adică fără sindicalişti în comisie. Procedurile se vor relua probabil săptămâna viitoare, fiind organizată o nouă licitaţie pentru atribuirea contractului.
Discuţiile din Comisia paritară de ieri au fost destul de aprinse, stârnind chiar şi nemulţumirea celor din conducerea companiei, în speţă a directorului Financiar, Daniel Pităroiu. Problema a plecat de la faptul că, iniţial, conducerea CEO a venit cu propunerea ca fiecare miner şi energetician să îşi cumpere singur biletul şi apoi să deconteze la casierie subvenţia de maxim 1.200 de lei. Sindicaliştii, indiferent de care dinte ei vorbim, nu au fost de acord, cerând reluarea procedurilor. Mai „îndrăzneţ” a fost Constantin Creţan, care a venit şi cu o plângere formulată pentru DNA, pe care a folosit-o drept „ajutor” la negocieri. A spus că dacă licitaţia nu se face cum trebuie, adică fără sindicaliştii FNME în comisie, atunci va trimite plângerea procurorilor.
Din motive lesne de înţeles, toată lumea a fost de acord… până într-un punct, când au început să fie de acord că propunerea celor de la companie, achiziţia individuală a biletelor, este mai bună decât licitaţia, pentru că procedurile durează. Jocul de-a „alba-neagra” l-a scos din sărite pe Pităroiu, care a spus că, de vreme ce au vrut licitaţie, atunci licitaţie să fie! Numai că va fi atribui