Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane (cetăţeni români, libanezi şi italieni), specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În acest sens, procurorii DIICOT au efectuat ieri, 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Gorj, Buzău, Constanţa şi Botoşani, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia. Potrivit procurorilor DIICOT, liderul grupării, învinuitul Said Baaklini, 50 de ani, cetăţean libanez, în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale – livrări intracomunitare, achiziţii şi re-vânzare imobile sau alte bunuri, în principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat. Prin activitatea infracţională a membrilor grupării, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22, 5 milioane de Euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA. La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi audiate 11 persoane, procurorii urmând a dispune măsurile legale faţă de învinuiţi, după finalizarea audierilor. Cercetările şi acţiunea au fost efectuate cu sprijinul IGPR – DCCO şi Jandarmeriei Române.
Potrivit Registrului Comerțului Gorj, în județul nostru sunt peste 270 de firme cu capital străin. Cea mai profitabilă pare a fi firma deținută de un cetățean arab, Avi Instant. În județ mai investesc și afaceriști italieni.
Procurorii Direcţiei de