După ce s-au trezit cu un bloc lângă casa parter din cartierul Mănăştur, vecinii nu mai cred în urbanismul de bună credinţă. Ei cer ca legea să se aplice tuturor “la milimetru”, având în vedere că acum un alt proprietar vrea să-şi realizeze o mansardă.
O extindere a unei locuinţe propusă de un beneficiar primar pe strada Laterală nr. 16 a nemulţumit vecinii. Aceştia au reproşat Cmisiei de Urbanism a primăriei că cer respectarea legii preferenţial şi că şi-au pregătit avocatul pentru a intenta proces, în cazul în care administraţia va autoriza edificarea respectivei construcţii.
Proiectul de reamenajare a locuinţei de pe strada Laterală nr. 16 a mai fost discutat şi anul trecut la şedinele Comisie Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism (CTATU), fiind iniţial fiind avizat, însă la contestarea acestuia de către vecinii de pe latura sudică, documentaţia a fost întoarsă din drum. Direcţia de Urbanism a primărie a cerut arhitectului care s-a ocupat de proiect, Cristian Rus, să recalculeze indicii urbanistici pentru ocuparea parcelei.
Terenul pe care arhitectul propunea o nouă abordare avea iniţial 694 de metri pătraţi şi pe aceasta existau două construcţii - un imobil cu parter şi două etaje plus un pod (în prezent amenajat şi vândut ca apartament) şi o casă parter. În 2008 terenul a fost dezmembrat: blocul a rămas cu o suprafaţă de 137 mp şi casa a rămas pe o parcelă de 577 mp.
"Eu am calculat indicii, aşa cum mi-a cerut primăria. Vorbesc de Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT). Însă este aberant să iau în calcul construcţia ilegală care există pe parcela iniţială, blocul, la calcularea CUT-ului. Noi ne încadrăm la anxa II din legea 350 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, ce rămâne dintr-o parcelă trebuia luat în calcul. Problema vecinilor este de fapt alta. Ei au o problemă cu blocul care a apărut iniţial şi acum