Tot mai multe decizii luate de CNA stârnesc proteste. Jurnaliștii acuză consiliul că decizile lor sunt politice și n-au nicio legătură cu abateri de la deontologie Sursa: Marian Ilie
Tot mai multe decizii controversate sunt puse în aplicare de Consiliul Național al Audiovizualului. Este vorba despre „încălcarea principiului audiatur et altera pars”, cum s-a speculat în cazul amendării cu 5.000 de lei a emisiunii „Sub semnul întrebării”, realizate de Robert Turcescu pe B1 TV, deși poziția juridicului CNA spunea că „Propunerea de sancționare nu se justifică, domnul Turcescu a rectificat informația”.
Sau se discută despre suspendarea de difuzare a spoturilor tv care promovează tigaia „Dry Cooker”, până când acestea vor fi modificate în aşa fel încât să nu mai existe afirmaţii care nu pot fi dovedite.
Majoritatea membrilor CNA par să ignore problemele grave de la televizor. În timp ce Consiliul vrea să elaboreze un standard pentru nivelul tăriei sunetului, violența de limbaj și injurile curg nestingherite pe sticlă, înainte de ora 24.00, sub cupola de „emisiune pamflet”.
Abia astăzi, la două săptămâni de la sesizarea EVZ, cu privire la violența de limbaj pe ordinea de zi a ședinței CNA se regăsește și monitorizarea emisiunii „În gura presei”.
Antena 3, privită cu îngăduință
În ședința de marți, postul B1 TV a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei pentru știrea „Ministerul Sănătății fentează lici tațiile”, în care este vorba des pre softul folosit la minister, prin care contabilii din sistem își fac raportările.
Potrivit știrii, Ministerul a achiziționat softul gratuit însă, „s-a convenit între minister și firmă că valoarea serviciilor de mentenanță și asistență tehnică lunară să fie cel mult egală cu valorile plătite în prezent de fiecare instituție publică subordonată pentru servicii informatice similare”. Sesizarea semnată de