DSVSA se aşteaptă ca şi în acest an să fie solicitată autorizarea temporară a cinci centre de sacrificare a mieilor, perioada prevăzută pentru tăieri fiind 1 - 4 mai.
Cinci centre aşteaptă autorităţile sanitar-veterinare să evalueze şi să hotărască dacă dau autorizaţia temporară pentru a se putea sacrifica aici miei în perioada Paştelui. Este vorba de Slatina (la fostul abator), Balş (în sectorul specializat din piaţa agro-alimentară), Caracal (în târg), Osica de Sus (în târg) şi Drăgăneşti-Olt (în piaţă). Pentru primele două centre menţionate, administraţiile locale au transmis deja solicitări, de la celelalte, dar şi altele, dacă se mai doreşte şi în alte localităţi organizarea unei astfel de activităţi, se aşteaptă cereri până în 25 aprilie. La cele cinci se pot adăuga şi cele două abatoare din judeţ autorizate pentru sacrificarea ovinelor, din Potcoava şi Balş, însă în anii trecuţi s-a constatat că aici nu s-a tăiat decât pentru a se trimite carne către magazinele specializate.
„Obiectivul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor este să nu se sacrifice mieii pe şanţuri sau la colţul blocului, aşa că aşteptăm autorităţile să vină la noi cu solicitări de autorizare temporară. De altfel, e părerea mea, nu a instituţiei, consumatorii care vor carne sănătoasă, de miel crescut la ţară, ar trebui să vină în astfel de centre. Oricum, noi recomandăm să se cumpere doar carne din unităţi specializate, pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol”, a declarat directorul instituţiei, Veronel Bolborea.
Deşi în judeţ funcţionează mai multe târguri decât cele menţionate, toate, e drept, fără autorizaţie, miei se vor tăia doar în două. Pentru locul de sacrificare trebuie amenajată platformă betonată, asigurată canalizare, sursă de apă curentă (cel puţin apă rece), spaţiu amenajat pentru cazarea animalelor. Administratorii târgului tre