Această reţetă de post poate fi servită atât pe post de garnitură, cât şi ca gustare. Este un mod foarte interesant de a transforma banalii cartofi prăjiţi în ceva apetisant. Reţeta recomandată de celebrul bucătar britanic Jamie Oliver poate fi preparată şi în Postul Paştelui.
Ingrediente (pentru patru persoane)
- sucul de la o lămâie
- patru linguri de sare
- 800 de grame de cartofi curăţaţi şi tăiaţi cât mai subţiri (cât un băţ de chibrit)
- câteva frunze de rozmarin proaspăt
Metodă de preparare
Pentru a face sarea de lămâie în casă, amestecă sucul de la o lămâie cu sarea într-un mojar sau într-un „shaker“, până când sarea este aromată, colorată şi fină. Lasă apoi într-un vas. Dacă ai nevoie de ea imediat, foloseşte orice e nevoie pentru a o usca, dacă nu, las-o să se usuce timp de câteva ore. S-ar putea să se întărească, aşa că trebuie pisată un pic înainte de folosire.
Cartofii trebuie prăjiţi în uleiul încins, dar să nu scoată fum şi într-o cantitate suficientă pentru a fi cufundaţi total. Înainte de a fi puşi în tigaie, cartofii trebui să fie uscaţi, eventual cu un şerveţel, pentru a îndepărta excesul de amidon. Pregăteşte câteva prosoape de hârtie şi pentru când scoţi cartofii din tigaie, pentru că trebuie scurşi bine de ulei.
Pune o cantitate mică de cartofi la prăjit, până când devin aurii şi crocanţi (lucru care se va întâmpla destul de repede, deoarece sunt tăiaţi foarte subţire). Rozmarinul se adaugă în tigaia în care se prăjesc cartofii în ultimele 30 de secunde, înainte de a-i scoate. Scurge bine de ulei cu ajutorul prosoapelor de hârtie şi apoi presară cartofii cu sarea de lămâie făcută în casă.
Serviţi imediat! Poftă bună!
Toate reţetele de post
Reţete pentru Postul Paştelui: supă de roşii cu pâine şi busuioc
S