Mascaţii au descins ieri în judeţul Gorj la domiciliul mai multor peroane suspectate de o evaziune fiscală de peste 22 milioane de euro. Suspecţii sunt apropiaţi ai libanezului Said Baaklini, acesta fiind specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism informează că prejudiciul depăşeşte suma de 22 milioane de euro.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, alături de ofiţerii BCCO Bucureşti, au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj, Buzău, Constanţa, Botoşani şi a municipiului Bucureşti. Mascaţii au descins la locuinţele suspecţilor pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din şapte persoane, cetăţeni români, libanezi şi italieni, specializaţi în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Said Baaklini, liderul grupării
Liderul grupării infracţionale ar fi chiar un cetăţean libanez care se află de ani buni în vizorul procurorilor DIICOT. Într-un comunicat transmis de aceştia se arată că „liderul grupării, învinuitul Said Baaklini, 50 de ani, cetăţean libanez, în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale – livrări intracomunitare, achiziţii şi revânzare imobile sau alte bunuri, in principal motoare electrice, fără plata obligaţiilor către bugetul de stat. Prin activitatea infracţională a membrilor grupării, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22,5 milioane de Euro, reprezentând impoz