La începutul acestei săptămâni, 70 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava şi de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia au participat la o activitate de plantare, manifestare ce şi-a propus să atragă atenția opiniei publice asupra pădurii și problemelor acesteia și, în plus, să antreneze elevii în acțiuni concrete, legate de îngrijirea și conservarea fondului forestier.
Împărțiți în grupe de câte doi sau trei elevi și îndrumați de inginerii silvici Aura Pavăl, Bogdan Boicu și Gheorghe Anton, copiii au plantat aproximativ 3.000 de puieți de paltin şi de frasin, pe o suprafață de 0,6 hectare din pădurea Zamca.
Șeful Ocolului Silvic Pătrăuți, Stelian Chidoveț, le-a vorbit copiilor despre importanța arborilor în viața oamenilor și animalelor, iar ing. Sorin Bândiu le-a explicat elevilor modul în care a fost pregătit terenul, tehnica pe care o vor folosi și etapele care trebuie executate în vederea realizării gropilor și plantării puieților. Demonstrația practică a fost realizată de pădurarul Radu Stoleriu.
De la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava au participat 60 de copii de la clasele prof. Magdalena Rangu, Dorina Fărtăiș și Corina Larionescu, elevii fiind coordonați de prof. Oana Guriță și Adriana Muntean. De la Școala „Dimitrie Păcurariu” Șcheia au participat zece copii coordonați de prof. Viorica Croitor. Acţiunea s-a încheiat cu o masă la care s-au destins toţi cei care şi-au adus contribuţia la împădurirea zonei.
„Prin această acțiune dorim să le formăm o conștiință ecologică celor mici. Vom trece peste câteva luni să vedem dacă puieții s-au prins și sperăm să devină la fel de mari și puternici ca cei plantați în anii anteriori”, au declarat iniţiatorii acţiunii.
Despre „Luna plantării arborilor”
„Luna plantării arborilor” își are începuturile încă din anul 1872, debutând ca o consecință firească a acce