La Muzeul de Istorie din municipiul Suceava s-a deschis miercuri Salonul de primăvară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, salon care etalează lucrări de pictură, grafică şi sculptură realizate de artiştii suceveni, cu precădere membri ai Cenaclului de pictură, grafică şi sculptură „Dimitrie Loghin”.
Evenimentul, aşa cum au precizat organizatorii, a fost determinat de împlinirea a 30 de ani de colaborare între Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava şi Cenaclul „Dimitrie Loghin”, colaborare care s-a soldat cu numeroase expoziţii organizate la nivel local, judeţean şi naţional.
Cenaclul, care, aşa cum a remarcat graficianul Mihai Pînzaru PIM, poartă „un nume cu rezonanţă în arta plastică românească”, cel al profesorului şi multilateralului artist Dimitrie Loghin, a constituit nucleul mişcării plastice sucevene de amatori.
Preşedintele cenaclului, pictorul Grigore Micu, a subliniat faptul că la baza acestui cenaclu artistic s-au aflat cursanţii anului II, din 1983, ai secţiilor de pictură şi grafică de la Şcoala Populară de Artă Suceava.
Acestora li s-au alăturat apoi şi alţi artişti plastici suceveni, din generaţii diferite, constituind împreună o comunitate artistică remarcabilă.
Salonul a fost prezentat, cu referiri punctuale la adresa fiecărui participant, de Sophia-Cristina Lauric, artist plastic dr. în arte vizuale.
Artiştilor expozanţi li s-au conferit la final „Diplome aniversare” cu prilejul marcării celor trei decenii de colaborare între CCPCT Suceava şi Cenaclul „Dimitrie Loghin”.
La Muzeul de Istorie din municipiul Suceava s-a deschis miercuri Salonul de primăvară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, salon care etalează lucrări de pictură, grafică şi sculptură realizate de artiştii suceveni, cu precădere membri ai Cenaclului de p