În paralel cu construcţia noii unităţi de producţie a componentelor electronice pentru autovehicule de la Jucu, lângă Cluj-Napoca, Bosch construieşte şi un centru de cercetare şi dezvoltare în aceeaşi locaţie, care va pune accentul pe dezvoltarea produselor fabricate aici. Aici vor lucra 40 de persoane.
Centrul de cercetare al concernului german de la Budapesta va îndruma activitatea centrului de cercetare şi dezvoltare de la Cluj şi va sprijini instruirea noilor angajaţi. Printre produsele dezvoltate la Cluj se vor număra sistemele de asistare a şoferului, sistemele de manevrare şi invertoarele fotovoltaice. O mare parte a activităţilor de dezvoltare se vor desfăşura în cadrul unui laborator pentru testarea rezistenţei.
"Până la sfârşitul lui 2013, în centrul de dezvoltare şi cercetare vor lucra 40 de persoane, cifră pe care noi ne-o dorim mult mai mare în anii care urmează. Sperăm să putem dezvolta acest sector în anii următori. În principal vom porni cu o activitate de dezvoltare de aplicaţii de softwear pentru convertoare fotovoltaice, sisteme de asistenţă pentru automobile, de parcare asistată, de parcare automată, de diferite circuite de automatizări şi comandă, precum şi de recunoaştere imagistică. De asemenea, vom desfăşura o activitate de investigarea şi creştere a fiabilităţii produselor noastre, pentru că ne interesează cum putem prelungi ciclul de viaţă al produselor noastre", a explicat Roman Sellin, directorul departamentului de Cercetare şi Dezvoltare al Bosch din Cluj.
La începutul activităţilor de cercetare şi dezvoltare, noii angajaţi din acest domeniu vor beneficia de perioade de instruire de câteva luni în Ungaria şi în cadrul centrelor de cercetare şi dezvoltare din Germania, în zona Stuttgart.
"Nu căutam un profil al candidatului, ci mai multe. Avem mai multe exigenţe pentru diferitele noastre profiluri inginereşti pe c