Gospodina eminentă face-o ciorbă excelentă. Rapid, ca un titirez, pregăteşte şi-un orez. În final, o bucurie, artă în bucătărie (doar e artă culinară): cuburi pe farfurioară. Articol realizat în colaborare cu „Click! Poftă bună!“.
Ciorbă de pasăre
Durata de preparare: 60 de minute
Dificultate: medie
Număr de porţii: 20
Preparare
1 Carnea de pasăre se tranşează, se spală, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează.
2 Zarzavatul se curăţă, se spală, se taie julien şi se adaugă peste carne. După aproximativ
30 de minute se pun cartofii tăiaţi cuburi şi varza tăiată julien.
3 Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt, se căleşte în ulei şi se stinge cu bulion amestecat cu apă.
4 Borşul se fierbe separat şi se adaugă în oala cu ciorbă împreună cu ceapa şi se lasă să fiarbă până când este gata carnea. La final se potriveşte gustul de sare şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Ingrediente
500 g carne de pasăre
100 g morcovi
50 g pătrunjel
100 g ţelină
150 g varză albă
200 g cartofi
100 g ceapă
75 ml ulei
25 g bulion
1,5 l borş de putină
o legătură de pătrunjel
o legătură de leuştean
sare
Risotto cu şofran
Durata de preparare: 30 de minute
Dificultate: medie
Număr de porţii: 20
Ingrediente
6 linguri de unt
o ceapă medie tocată mărunt
3-4 căţei de usturoi zdrobit (opţional)
două căni cu orez
o jumătate de cană cu vin alb
câteva fire de şofran
sare
un litru de zeamă de carne de pui
75 g de parmezan ras
piper negru măcinat
câteva fire de pătrunjel pentru ornat
Preparare
1 Se topesc 6 linguri de unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul, se sotează un minut, apoi se pun orezul, vinul şi se lasă la fier