Majoritatea agentilor economici si-au pregatit deja marfa pentru baimarenii care vor sa profite de vremea buna si sa iasa la picnic. Primele care s-au aliniat cerintelor de sezon au fost hypermarketurile din municipiu, care si-au umplut inca de pe acum rafturile cu produse destinate iesirilor la iarba verde - incepand de la nenumaratele accesorii necesare camparii si pana la delicioasele preparate care urmeaza sa fie rumenite pe gratare. Reporterii eMaramures au fost astazi, 19 aprilie, la cumparaturi, pentru a vedea ce costuri presupune o iesire la iarba verde, si au constatat ca preturile au ramas relativ aceleasi cu cele practicate anul trecut.
Daca ar fi sa ne luam dupa macelarii baimareni, carnea de porc este cea mai buna pentru picnic. „Pentru gratar, in perioada de primavara- vara, cel mai mult se cumpara porcul. Avem o ceafa frumoasa de porc, avem ceva piept de porc, mici, carnaciori si alte preparate“, a aratat, pentru eMaramures, patronul unei carmangerii din Baia Mare, Ghita Opris.
Astfel, cand vine vorba de carnea pe care o vor consuma la iarba verde, baimarenii vor plati in jur de 14.00 lei pentru un kilogram de pasta de mici si 12 lei pentru o cantitate similara de aripi de pui. Pieptul de porc cu os se vinde la 12.99 lei kilogramul, in timp ce pentru ceafa cu feliata, pretul salta la 25 de lei, iar cotleul dezosat, la tava, poate ajunge la 28 de lei. Printre cele mai scumpe preparate se regasesc cele din carne de miel, curcan sau rata, insa si muschiuletul costa destul de mult - aproximativ 32 de lei kilogramul.
In ceea ce priveste accesorile necesare, baimarenii au la dispozitie o gama diversificata, in functie de comoditatea fiecaruia. Incepand de la scaune si pana la truse speciale de prajit, iubitorii iesirilor in natura pot gasi orice in magazine.
Preturile sunt si ele in functie de preferinte. Sca