Postul Cel Mare se apropie de sfârşit iar copacii şi grădinile s-au împodobit cu flori de sărbătoare. E momentul să luăm şi noi pilda naturii, pentru a primi cum se cuvine evenimentul pascal. Un strop de culoare şi muzică, strecurate în rutina zilnică, sunt cum nu se poate mai potrivite pentru a ne crea o stare de bine în aşteptarea Sfintelor Paşti.
"Paştele în Bucovina"
Cei mai harnici în organizarea evenimentelor dedicate Paştelui au fost anul acesta bucovinenii. Programul "Paştele în Bucovina", organizat de Consiliul Judeţean Suceava, a început încă de pe 16 martie, odată cu Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti. Până la Sfânta Sărbătoare, în fiecare joi, la Fălticeni au loc conferinţe religioase, sub genericul "Postul Mare - Urcuş spre Înviere" şi în toată Bucovina au loc expoziţii şi concursuri de ouă încondeiate şi concerte pascale.
În Duminica Floriilor, şi la Suceava au loc o mulţime de evenimente: Târgul "Produs în Bucovina", cu bunătăţi tradiţionale din toate zonele judeţului, un concert de muzică corală religioasă ţinut pe esplanada din centrul oraşului şi un concert pascal susţinut de Grigore Leşe, la Biserica Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk". Tot în Duminica Floriilor, la Moldoviţa se organizează Festivalul Ouălor Încondeiate, iar la Fălticeni are loc o expoziţie de artă religioasă.
Şi cum pictura pe ouă se bucură de mare trecere în Bucovina şi reprezintă o adevărată atracţie, în special pentru turiştii care vor poposi, de Paşti, pe plaiurile ei însorite, în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare. În sâmbăta dinaintea Paştelui, în Salina Cacica se oficiază "Învierea din adâncuri", la capela amenajată în peşteră, iar în prima zi de Paşte, în municipiul Suceava puteţi participa la obiceiul sfinţirii de pască, apoi la slujbele d