* a fost organizată în cadrul proiectului "EcoAtitudine, Responsabilitate, Informaţie, Acţiune"
Sala de festivităţi a Şcolii "Fănuş Neagu" a fost, recent, gazda unei ore speciale de ecologie. Peste 100 de elevi din şcolile: "Fănuş Neagu", "Al. I. Cuza", "C. S. Aldea", "Nedelcu Chercea", "Sf. Andrei", "D. Cantemir" au învăţat importanţa protejării pădurilor, a mediului şi a reciclării selective a deşeurilor. Ora a debutat cu prezentarea proiectului "EcoAtitudine, Responsabilitate, Informaţie, Acţiune" şi a continuat cu vizionarea unui film documentar despre reciclarea selectivă a deşeurilor provenite din hârtie, plastic, PET-uri, aluminiu şi sticlă. Spre încântarea micilor spectatori, a fost realizată şi o prezentare de modă, cu modele confecţionate din materiale reciclabile, concepută de elevii de la "F. Neagu". Întâlnirea s-a încheiat cu un concurs cu premii pe baza unui chestionar cu întrebări din ecologie şi protecţia mediului. "Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi are o durată de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un număr de 50.000 de copii, la nivel naţional, pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu numai copii vrem să atragem, ci şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, venim cu o noutate, plantarea unui copăcel în curtea fiecărei şcoli participante la proiect. Plantând un copac vei respira un aer mai curat" a declarat Stere Creţu, iniţiatorul proiectului "Ecoatitudine".
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ai Comisariatului judeţean din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.
Proiectul "EcoAtitudine, Responsabilitate, Informaţie, Acţiune" ediţia 2013 îşi propune să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării "conceptului eco", prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi evidenţierea importanţei colectării selective a