Fânaţele Clujului, o rezervaţie naturală despre care puţină lume ştie, vor fi promovate cu bani europeni.
Proiectul e derulat de asociaţia Transilvania Verde iar în cadrul proiectului vor fi reparate panourile de informare aferente potecii tematice de vizitare, igienizarea rezervaţiei, implicarea elevilor în activităţi de educaţie ecologică pe teren, organizarea Zilei Biodiversităţii şi prezentarea valorilor naturale de la Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului pentru clujeni în cadrul unei competiţii de fotografii şi expoziţie în oraş.
Proiectul începe în această lună, are loc până în septembrie şi are un buget de peste 25.000 lei.
Prima acţiune a proiectului se va desfăşura mâine, când toţi iubitorii de natură sunt invitaţi la o excursie de primăvară în Rezervaţiile Naturale Fânaţele Clujului. Întâlnirea va fi la ora 10 la intersecţia Străzii Oaşului cu Bulevardul Muncii. De aici sunt 6 km pe un drum pietruit până la aria protejată. Vom parcurge poteca tematică inaugurată în anul 2010 şi vom realiza inventarierea panourilor informative în vederea stabilirii necesarului de reparaţii, acestea fiind parţial distruse în ultimele ani. Totodată vom colecta deşeurile de pe aria protejată, iar la sfârşitul acţiunii participanţii vor fi invitaţi la o gustare rece şi o dezbatere liberă despre frumuseţile naturale şi problemele întâlnite.
Între anii 2006 şi 2011 Asociaţia Transilvania Verde a fost custodele Rezervaţiilor Naturale Fânaţele Clujului. În această perioadă a realizat întocmirea planului de management, bornarea limitelor, monitorizarea şi diminuarea efectivelor de plante invazive, cartarea speciilor de plante protejate şi a tipurilor de habitate, informarea şi implicarea părţilor interesate prin organizarea diferitelor activităţi şi editare de pliante, asigurarea de pază şi control, derularea unor activităţi de educaţie ecologică pe teren