Să cumpărăm tot mai multe alimente, indiferent de consecinţele asupra sănătăţii. Aceasta este ultima modă în ceea ce priveşte „politica” hrană-cumpărător la nivel mondial.
Conform specialiştilor, industria alimentară din întreaga lume a născocit, cu timpul, ingrediente care „fac” produsele ieftine. Iar aceste produse trebuie să acopere cererea mare, sănătatea consumatorilor trecând pe plan secund.
Gustoşi şi fragezi?
Specialiştii spun că, de multe ori, eticheta nu are nimic de-a face cu ceea ce conţin, cu adevărat, alimentele, totul fiind minciuni gogonate.
Spre exemplu, pentru ca puii să fie mai fragezi şi mai gustoşi se folosesc (după substanţele care îi fac să se dezvolte rapid şi să ia în greutate) diferite alte adaosuri, inclusiv resturi de carne de porc şi vită şi foarte multă sare, susţine Cracked. Producătorii spun că fac asta pentru ca puii să fie gustoşi şi fragezi, iar rezultatul înseamnă că aproape 30 la sută din greutatea unui pui este dată de aceste substanţe, cu care este umflat.
Cel mai falsificat
Sosul de soia nu este vândut în mod obişnuit nu este altceva decât un colorant alimentar, sare şi îndulcite cu sirop de porumb. La fel şi condimentul iute japonez wasabi, care este înlocuit cu hrean amestecat cu muştar. De asemenea, cel mai scump condiment, şofranul, este şi cel mai falsificat.
Somonul este produs în crescătorii supraaglomerate şi, pentru că nu se poate mişca, este complet lipsit de culoare. Astfel, ca să fie siguri că produsul va fi căutat, producătorii aleg să îl vopsească şi se pare că 95 la sută din produsele de pe piaţă beneficiază de acest tratament. Carnea roşie poate fi şi ea vopsită, folosindu-se o substanţă care, în timp, poate cauza cancer.
Fără gluten
Produsele fără gluten reprezintă una din categoriile care ocupă cel mai repede rafturile magazinelor. Specialişt