Cea de-a opta ediţie a Târgului Naţional al Mierii se va deschide vineri, acesta fiind unul dintre cele importante evenimente dedicate consumatorilor şi producătorilor de produse apicole din zona Capitalei. La deschiderea oficială a târgului va participa preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Apicultorilor (APIMONDIA), Gilles Ratia. Peste 100 de apicultori din diverse zone ale ţării vor fi prezenţi la evenimentul care va avea loc în perioada 19-21 aprilie 2013, pe platforma Apicolă Băneasa, în incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură. La târg vor participa apicultori şi firme specializate în condiţionarea produselor apicole şi realizarea unei game diversificate de preparate pe bază de produse apicole – suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc. De asemenea, în cadrul târgului vor fi prezentate produse dedicate apicultorilor – medicamente şi substanţe pentru combaterea bolilor la albine, respectiv nutriţie, stupi şi componente, echipamente diverse, utilaje apicole, cărţi de specialitate, alte materiale utile pentru o apicultură performantă. În plus, bucureştenii au din nou ocazia să deguste la Târgul Naţional al Mierii “darurile dulci ale stupului”, de la mierea de salcâm, tei sau polifloră, până la mierea de pădure sau din Deltă, mierea de sulfină, de albăstrele, mierea de zmeură sau de mărăcini, precum şi miere de coriandru şi cimbrişor. Nu vor lipsi fagurii cu miere, polen, păstură, lăptişor de matcă, produse energizante realizate pe bază de miere în combinaţie cu alte produse apicole sau cu fructe de pădure şi fructe exotice, acestea fiind considerate pe bună dreptate ‘delicatese’ şi adevărate surse naturale de energie şi elemente biologic active pentru completarea alimentaţiei. România produce în medie 20.000 – 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, dar în 2012, din cauza condiţ