De cîte ori Rednic vorbea despre interesul lui Standard de a-i încredința postul de antrenor, și vorbea des, ne amuzam prin redacție. A părut că vrabia mălai visează pînă în octombrie trecut, cînd formația belgiană, pierdută în josul clasamentului, chiar a apelat la serviciile fostului ei jucător! Deși celui poreclit de unii Puriul și de alții Strîmbul i se împlinea un vis, puțini au crezut că va face carieră la Liège. Optimiștii îi dădeau maximum 3-4 luni, restul nici atît.
Spre surpriza generală, dar și spre lauda lui, Mircea Rednic a izbutit. Ba a încîntat și a sedus. Adunînd 13 victorii din 22 de meciuri, a suit echipa pe locul 6 la finalul sezonului regulat și, de necrezut, pe 3 în play-off, asta după ce în ultima fază a campionatului le-a luat primelor 4 clasate 10 puncte din 12! Cînd trupa roș-albă speră să recupereze cele 4 puncte ce o despart de liderul Anderlecht, Rednic a dezvăluit secretele fulminantei ascensiuni: “Cînd spui Standard, spui performanță, sacrificiu. Muncești, joci bine și învingi! Altminteri, la revedere!”.
Cum a procedat și în Azerbaidjan, unde a pregătit-o pe Hazar Lankaran, Puriul a adus și în Valonia jucători de-acasă, pe Adrian Cristea și pe George Țucudean. Inițial, aceștia l-au ajutat, apoi au dispărut de pe gazon și chiar de pe banca de rezerve! În pofida faptului că antrenorul a pariat pe ei, Cristea și Țucudean au decepționat: cu o medie de 37,1 minute pe meci și, respectiv, de 15,6, n-au înscris nici un gol și n-au realizat nici un assist, bilanț egal cu zero!
Cu siguranță că evoluția lor i-a căzut rău lui Rednic, băgat la mijloc, acuzat că a cheltuit aiurea banii clubului sau măcar bănuit că a tras ceva sfori. Nu-i ușor să trăiești printre străini, iar să-i cîștigi de partea ta e infinit mai greu. Uneori, de-a dreptul imposibil.
“Mi-e ciudă că români mei nu s-au integrat”, a comentat cu năduf tehnici