> Idealurile Revoluţiei sau ratat (Mihai Iacobescu) > Retrocedarea a fost un eşec (Ioan Băncescu) > Judeţul sa deschis către ţările din vestul Europei (Vasile Ilie) > Cea mai mare greşeală, depolitizarea funcţiei de prefect (Orest Onofrei) > În forma actuală, Instituţia Prefecturii ar trebui desfiinţată (Alexandru Băişanu) > „Acest moment aniversar reprezintă debutul în promovarea importanţei Instituţiei Prefectului” (Florin Sinescu)
Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a organizat, ieri, aniversarea a 21 de ani de la înfiinţarea Prefecturii Suceava, ocazie cu care a oferit diplome foştilor prefecţi, subprefecţi şi directori generali ai instituţiei. De la reînfiinţarea insituţiei, la conducerea Prefecturii Suceava au fost: Daniel Catargiu, Ioan Bănescu, Vasile Ilie, Ioan Cuşnir, Orest Onofrei, Alexandru Băişanu, Ovidiu Doroftei şi Sorin Popescu.
Preşedintele Frontului Salvării Naţionale (FSN) Suceava, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, şia reamintit de idealurile Revoluţiei şi a constatat că toate obiectivele pe care şi leau pus revoluţionarii la acea dată sau ratat. El a spus că nu credea, după Revoluţie, că după mai mult de 20 de ani vor exista atâţia şomeri, că vor fi închise şi distruse marile fabrici fanion ale ţării şi că bogăţiile ţării vor ajunge pe mâna străinilor. Iacobescu şia exprimat îngrijorarea privind închiderea a peste 1700 de şcoli şi faţă de exodul medicilor. Fostul preşedinte al FSN Suceava a arătat că a renunţat la politică şi sa ocupat numai de catedra de istorie după ce a constatat că „ţara a luato razna”.
La rândul său, fostul prefect din perioada 19921996 Ioan Băncescu a arătat că în perioada când a fost prefect instituţia avea numeroase probleme de rezolvat, mai ales că legislaţia nu era atât de complexă ca în prezent. El a spus că a aplicat Legea fondului funciar din 1991 şi că a semnat peste 110.000 de titlur