Cea de-a opta editie a Targului National al Mierii se va deschide vineri, acesta fiind unul dintre cele importante evenimente dedicate consumatorilor si producatorilor de produse apicole din zona Capitalei, informeaza Agerpres. Sursa imagine: aca.org.ro
La deschiderea oficiala a targului va participa presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor Apicultorilor (APIMONDIA), Gilles Ratia.
Peste 100 de apicultori din diverse zone ale tarii vor fi prezenti la evenimentul care va avea loc in perioada 19-21 aprilie 2013, pe platforma Apicola Baneasa, in incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultura.
La targ vor participa apicultori si firme specializate in conditionarea produselor apicole si realizarea unei game diversificate de preparate pe baza de produse apicole - suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.
De asemenea, in cadrul targului vor fi prezentate produse dedicate apicultorilor - medicamente si substante pentru combaterea bolilor la albine, respectiv nutritie, stupi si componente, echipamente diverse, utilaje apicole, carti de specialitate, alte materiale utile pentru o apicultura performanta.
In plus, bucurestenii au din nou ocazia sa deguste la Targul National al Mierii "darurile dulci ale stupului", de la mierea de salcam, tei sau poliflora, pana la mierea de padure sau din Delta, mierea de sulfina, de albastrele, mierea de zmeura sau de maracini, precum si miere de coriandru si cimbrisor. Nu vor lipsi fagurii cu miere, polen, pastura, laptisor de matca, produse energizante realizate pe baza de miere in combinatie cu alte produse apicole sau cu fructe de padure si fructe exotice, acestea fiind considerate pe buna dreptate 'delicatese' si adevarate surse naturale de energie si elemente biologic active pentru completarea alimentatiei.
Romania produce in medie 20.000 - 22.000 de tone de