Candidatul Lia Olguţa Vasilescu promitea rezolvarea problemei câinilor fără stăpân în termen de un an. Primarul Lia Olguţa Vasilescu pare că şi-a reevaluat priorităţile. Mii de craioveni ajung anual la spital muşcaţi de câinii agresivi.
Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj, Andrei Butaru, ne-a dezvăluit vineri că, începând cu 2008, circa 2.000 de câini fără stăpân sunt înregistraţi anual în evideţele instituţiei. „Aceasta este media. În 2013 însă, în primele trei luni, au fost înregistraţi deja peste 850 de câini“, a precizat Butaru. Potrivit legislaţiei în vigoare (OUG nr. 155/2001), „serviciile pentru gestionarea câinilor fără stăpân la nivel local au obligaţia de a comunica direcţiilor sanitar-veterinare judeţene şi numărul de câini înregistraţi, şi numărul de tatuaj“.
Raportându-ne la aceste informaţii, numărul câinilor crotaliaţi din Craiova depăşeşte lejer cifra de 10.000, ceea ce înseamnă deja o medie de doi câini pe bloc. Numărul real al câinilor, care îi include şi pe cei neluaţi în evidenţe, poate fi mult mai mare. În ultimii doi ani, numărul craiovenilor care ajung la spital cu muşcături aproape s-a dublat, de la 1.600, în 2011 la aproape 3.000, în 2012. Cartierele Băniei sunt terorizate de haitele de câini agresivi, situaţia fiind relatată recent de GdS („Câinii fără stăpân fac legea în Craiova“ - vineri, 19 aprilie 2013). Oamenii se tem să mai meargă pe stradă şi să-şi lase copiii la joacă în faţa blocului din cauza câinilor agresivi. Medicii spun că riscul major la care este supusă o persoană muşcată de un animal este rabia (turbarea), boală infecţioasă acută determinată de virusul rabic, care este transmis de la animal la om prin muşcătură şi care se caracterizează printr-o encefalomielită cu evoluţie rapidă şi invariabil mortală. Fenomenul înmulţirii câinilor pare scăpat de sub control, o