Un plan surprinzator de simplu care ar putea sa va ajute sa indepartati "ceata" cerebrala si sa va protejati memoria pe termen lung a fost intocmit de Danielle Braff, editor specializat in lifestyle al publicatiei Health Magazine. I se poate intampla oricui: va opriti in fata magazinului si ati uitat ce trebuia sa cumparati. Ati uitat prenumele sotului unei colege de serviciu si va intrebati: il cheama John sau Jim? Apoi, unde sunt afurisitele acelea de chei? Este normal sa uitati anumite lucruri din cand in cand, mai ales daca aveti multe lucruri de care trebuie sa va ocupati in viata de zi cu zi.
Insa, chiar daca va aflati la multi ani distanta pentru a incepe sa va faceti griji in legatura cu problemele varstnicilor, studiile recente arata ca problemele de memorie pot, de fapt, sa inceapa inca din jurul varstei de 20 de ani si vor continua sa se produca pe masura ce inaintati in varsta. Prezentam mai jos cativa pasi simpli, care trebuie urmati in timpul zilei, care pot sa va ajute sa ramaneti in forma din acest punct de vedere:
Pasul 1: Mancati paine prajita la micul-dejun
Renuntarea la carbohidrati ar putea sa va afecteze memoria. Cercetatorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite au descoperit ca persoanele care elimina carbohidratii din dietele lor obtin rezultate mai slabe la sarcinile bazate pe memorie decat persoanele care includ carbohidratii in alimentatia lor. Celulele cerebrale au nevoie de carbohidrati, care sunt transformati in organism in glucoza, ajutand corpul sa ramana in forma.
Alegeti cereale integrale si alti carbohidrati complecsi - sunt digerati mai incet, astfel incat ei elibereaza o cantitate constanta de glucoza. Optati pentru o briosa din grau integral sau pentru o felie de paine prajita cu omleta si cateva fructe de padure pentru a avea parte de un mic-dejun care sa va stimuleze materi