Daca aveti vreodata ocazia sa vedeti o femeie conducand masina la drum lung, veti observa ca draguta de ea face conversatie, gesticuleaza cu mainile si - in acelasi timp - manuieste volanul, pedalele, schimbatorul de viteze si isi poate reface si machiajul in oglinda retrovizoare.
In schimb, barbatii isi iau niste figure posace si concentrate, si tac, si tac... pe indelete.
Cu ochii in patru
Daca ati crezut, domnilor, ca expresia "a sta cu ochii in patru" se refera la un atribut exclusiv masculin, v-ati inselat. Tradusa in cuvinte simple, expresia inseamna ca persoana respectiva este atenta la tot ce se intampla in jur, ca are atentie distributiva.
Imaginati-va, domnilor, urmatoarea scena: sotia dvs. impreuna cu alte trei femei se afla la aceeasi masa la o petrecere, sa zicem o nunta. De regula, doamnele vorbesc doua cate doua sau toate deodata, insa nu numai ca se aud intre ele, dar inteleg, proceseaza si memoreaza ce se spune.
Ba nu, in opt
Veti fi surprinsi sa constatati acasa, dupa petrecere, ca jumatatea dvs. a retinut o multime de alte chestii care pentru dvs. nu inseamna absolut nimic: cu cine a venit doamna cutare, cum a dansat, cum a fost imbracata si machiata, cat a mancat, cand a fost la toaleta, cati bani a pus pe masa etc. Si doamna poate relata aceleasi detalii despre mai multe dintre femeile de fata.
Femeile au acest dar pentru ca, de-a lungul evolutiei speciei Homo sapiens, au avut atributii exclusiv casnice. Ele au avut grija de copii dar, in acelasi timp, erau atente sa nu dea oala in foc, sa nu sufere de foame orataniile, sa spele, sa-si astepte barbatul cu masa pusa.
Tacerea care vorbeste
Doamnelor, uitati-va in timpul nuntii respective la barbati. Ii veti vedea cu mainile in buzunare si luand cuvantul pe rand. La dans, cu greu vor face convers