„Monitorul de Vrancea“ continuă campania pentru introducerea triajului zilnic la grădiniţele cu program normal. După cum se ştie, în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ, educatoarele o fac şi pe cadrele medicale, deşi nu au pregătire în acest sens. „Doamnele vin periodic şi efectuează acest triaj şi la şcoală, şi la grădiniţă. Părinţii copiilor preşcolari sunt responsabili şi nu trimit copiii bolnavi la grădiniţă. În rest, şi educatorul de la clasă observă dacă copiii acuză stări febrile, dureri de cap, când sunt probleme este chemat părintele şi, după caz, este dus la medicul de familie. Dacă ar exista personal, ar fi bine să fie făcut acest triaj zilnic de personal calificat”, este de părere Constanţa Mihu, directorul şcolii din Bilieşti.
Şi educatoarele recunosc că trebuie să facă triajul pentru ca prichindeii să nu ia boala unii de la ceilalţi. Ele îi întreabă pe părinţi dacă ai lor copii prezintă simptome de boală, iar dacă răspunsul este negativ, copilul este primit la cursuri. „În fiecare dimineaţă când vin părinţii, noi facem triajul de faţă cu ei, vorbim cu ei dacă au simptome diferite, pentru a nu îmbolnăvi şi alţi copii. Doctorul vine o dată pe lună şi îi controlează pe cei mici. Ar trebui neapărat ca fiecare şcoală să aibă propriul asistent, dar nu cred că se va întâmpla asta”, este de părere Gabriela Paraschiv, educator la Grădiniţa din Bilieşti.
Copiii din Andreiaşu de Jos sunt mai norocoşi. Directorul a făcut tot ce i-a stat în putinţă şi în cele din urmă a reuşit să convingă asistentul medical de la dispensar să meargă săptămânal la şcoală, pentru a-i vedea pe copii. „Medicul de familie a venit în control de câteva ori semestrul acesta, iar în fiecare luni asistenta merge şi vede copiii, în urma parteneriatului încheiat cu Dispensarul. În rest, în fiecare dimineaţă, educatorul observă starea de spirit a copilului,