Beciul Domnesc de la Odobesti Vincon SA, unul dintre cei mai mari producători de vin şi distilat de vin din România, îi invită pe bloggeri să deguste licorile puse la păstrare în cramele Paradis din Focşani şi Beciul Domnesc de la Odobeşti.
După ce toamna trecută jurnaliştii au vizitat podgoriile companiei şi au văzut ce iese de pe mana oenologilor de aici, a venit randul bloggerilor, unii dintre ei chiar degustători cu diplome, să intre astăzi în culisele afacerii conduse de Luchi Georgescu. Cum se apropie sărbătorile pascale, iar licorile lui Bachus vor fi la mare căutare, bloggerii vor degusta în principal vinurile din gama super premium pentru Horeca. Este vorba despre Gama Ambrosio, o selecţie super premium de vinuri destinate preparatelor fine, gourmet, servite în restaurante şi hoteluri, care a fost lansată în decembrie 2012. „Ambrosio este un vin creat special pentru timpul liber, atât de preţios”, spun cei de la Vincon. Bloggerii vor avea o întalnire cu directorii companiei, care le vor dezvălui cum se produce, se păstrează, se alege şi cum se asortează un vin pentru o masă deosebită. Georgel Costache, oenolog Vincon, a pregătit mai multe vinuri care vor fi testate de membrii Blogosferei din Vrancea. Înfiinţată în 1949, Vincon România a fost privatizată în 1999, Luchi Georgescu fiind de atunci şi preşedintele companiei. Compania deţine 1.580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi. Cea mai cunoscută dintre cele 12 crame ale companiei este Beciul Domnesc de la Odobeşti, monument istoric, unde se păstrează peste 100,000 sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. În crama Crama Paradis din Focşani se păstrează 4,200 de butoaie din stejar, cea mai mare rezervă de distilat de vin din Sud-Estul Europei, potrivit celor de la Vincon. Aici se produc vinarsurile JAD, învechit 35 ani, Mioriţa 25 ani şi Mioriţa 15 ani. Compani