Ultimele două tragedii, în care au fost implicate două cadre didactice, îngrijorează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea. Inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia este de părere că s-a ajuns în această situaţie delicată, întrucât a devenit tot mai greu să trimiţi un cadru didactic la consiliere de specialitate. Dascălii se simt ofensaţi dacă li se cere să-şi facă un astfel de control, iar unii, copleşiţi de greutăţile zilnice, încep să-şi piardă răbdarea, să aibă un comportament inadecvat şi, din păcate, chiar să îşi pună capăt zilelor. „A fost, o perioadă, obligatorie această testare, dar probabil ar fi necesare cabinete de consiliere. Eu mă gândesc ca aceste cabinete să aibă şi activitate pentru adulţi, cadre didactice şi părinţi. Ele pot face astfel de programe, numai că este dificil totuşi. Un coleg la care nu sesizezi niciun fel de comportamnet diferit sau anormal, să îl trimiţi către un cabinet de consiliere... Practic nu ai suportul pe care să te bazezi. Este dificil să îi spui unui om că trebuie să meargă la un cabinet de consiliere. Pe ce motiv?”, spune inspectorul şcolar general.
De cealaltă parte, şi cadrele didactice ar trebui să dea dovadă de mai multă înţelegere faţă de colegii cu anumite devieri de comportament. Profesorii ar trebui să se ajute mai mult între ei, pentru că în caz contrar se poate ajunge la tragedii, pe care nimeni nu şi le doreşte. „Colectivele poate ar fi bine să încerce să afle problemele prin care trec acei colegi care au astfel de ieşiri de moment. Unii depăşesc mai greu, alţii mai uşor problemele. Unii se interiorizează, alţii reuşesc să treacă prin momentele respective prin faptul că povestesc celor din jur prin ce trec”, a adăugat Vasilica Zaharia.
Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională din Vrancea este o instituţie deschisă pentru toate cadrele didactice care au