"Din 2014 trebuie sa coabitez cu Crin, ar putea fi mai dificil", a spus Victor Ponta, zambind, de la tribuna Congresului PSD. Iar adevarul acesta e.
Relatia dintre Crin Antonescu si Victor Ponta, greu incercata, se va dovedi si mai dificila pana in anul 2014, ce sa mai vorbim dupa? In acest moment, Victor Ponta coabiteaza nu doar cu Traian Basescu, ci si cu presedintele PNL, un om care are nu doar obiective diferite de ale sale, ci si moduri diferite de a-si atinge tintele.
Ce-i drept, cei doi - Ponta si Antonescu - s-au descurcat excelent in coabitarea de pana acum. Au mai fost momente tensionate, nemultumiri, scandaluri chiar, insa au reusit de fiecare data, cu scrasneli din dinti si izbucniri mai mult in cercuri restranse, sa treaca peste si sa arate ca USL inca mai functioneaza. A fost perfect pana in momentul castigarii alegerilor, iar aici lucrurile au inceput sa scartaie.
Candidatul contra
Problema nu e in impartirea puterii, a ministerelor, aici liberalii nu doar ca au obtinut o intelegere foarte buna, dar au si ajuns la puterea guvernamentala dupa 4 ani de "foamete" care i-au transformat in cel mai flamand partid din Romania.
Problema e ca Antonescu trebuie, vrand-nevrand, sa fie un disident de serviciu in guvernarea USL. Ca si candidat la presedintie, el nu poate sa se asocieze cu toate masurile nepopulare ale guvernului Ponta, ba chiar e obligat sa le conteste. De la taxarea salariilor peste 1.000 de euro la numirea Laurei Codruta Kovesi si la o multime de lucruri pe care le stim sau nu le stim, Crin Antonescu a opus dreptul sau de veto. Sau a incercat sa o faca. Sau a transmis lumii, electoratului, celor pe care-i vrea votantii sai, ca se opune cu inversunare.
Despre asta e vorba in cazul lui Crin Antonescu. E un candidat redutabil - inteligent, bun orator, care a reusit sa manevreze a