Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în linchidare judiciară, a anunţat vineri preşedintele companiei, citat de AFP, conform Mediafax.
Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Franţei, fosta companie de intermediere şi procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariaţi, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de continuare a activităţilor în următoarele trei luni.
"Considerăm că cea mai bună soluţie este să punem această structură pe piaţă, pentru ca alţi operatori să asigure clienţii", a explicat preşedintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.
Compania a pierdut 70% dintre clienţi în urma scandalului cărnii de cal. Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe săptămână, a declarat preşedintele companiei.
În februarie, Spanghero a fost acuzată oficial că a jucat un rol esenţial în scandalul de amploare europeană şi că ar fi revândut în deplină cunoştinţă de cauză carne de cal drept carne de vită.
În martie a fost dezvăluit un nou scandal de fraudă, care a afectat consumul şi sănătatea publică: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisă, de provenienţă britanică.
Citeşte mai multe despre: Spanghero companie carne de cal lasagna carne de vita presedinte lichidare
Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în linchidare judiciară, a anunţat vineri preşedintele companiei, citat de AFP, conform Mediafax.
Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Franţei, fosta companie de intermediere şi procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariaţi, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de continuare a activităţilor î