Deşi majoritatea persoanelor sunt reticente atunci când vine vorba de consumarea, în cadrul meselor, a usturoiului, beneficiile acestuia asupra organismului sunt majore.
Usturoiul are proprietatea de a distruge o serie de bacterii care prezintă rezistenţă la medicamente. În starea sa crudă, conţine allicin, un compus ce este considerat un bun antibiotic şi antifungic. Pe lângă aceste beneficii, allicinul previne şi tendinţa de îngrăşare, scăzând totodată şi nivelul trigliceridelor.
Specialiştii au demonstrat că un consum bogat de usturoi subţiază sângele şi scade tensiunea arterială, datorită unor compuşi bogaţi în sulf.
Faptul că usturoiul are şi proprietăţi antiseptice îi poate ajuta pe cei care suferă de acnee să trateze în mod natural aceste probleme.
Deşi majoritatea persoanelor sunt reticente atunci când vine vorba de consumarea, în cadrul meselor, a usturoiului, beneficiile acestuia asupra organismului sunt majore.
Usturoiul are proprietatea de a distruge o serie de bacterii care prezintă rezistenţă la medicamente. În starea sa crudă, conţine allicin, un compus ce este considerat un bun antibiotic şi antifungic. Pe lângă aceste beneficii, allicinul previne şi tendinţa de îngrăşare, scăzând totodată şi nivelul trigliceridelor.
Specialiştii au demonstrat că un consum bogat de usturoi subţiază sângele şi scade tensiunea arterială, datorită unor compuşi bogaţi în sulf.
Faptul că usturoiul are şi proprietăţi antiseptice îi poate ajuta pe cei care suferă de acnee să trateze în mod natural aceste probleme.