O dietă echilibrată în vitamine şi minerale, dar şi plante precum păpădia şi anghinarea au efecte benefice pentru toate tipurile de anemie.
Anemia poate apărea atunci când o persoană pierde mult sânge sau când are un dezechilibru în producerea lui. Remediile pe bază de plante sau alimente sunt foarte eficiente în aceste cazuri pentru că îmbunătăţesc producţia de globule roşii din sânge, „răspunzătoare” de transportul oxigenului către toate celulele corpului.
Polenul stimulează producţia de globule roşii
E un produs magic, despre care se spune că poate vindeca peste 500 de afecţiuni. Studii efectuate de-a lungul timpului în Europa au arătat că polenul dă rezultate foarte bune la copiii anemici, şi nu numai, prin faptul că stimulează producţia de globule roşii. Şi mierea polifloră şi propolisul sunt foarte eficiente în combaterea anemiei, mai ales dacă se combină cu polenul. Amestecă două linguri de miere cu o linguriţă de polen şi 20 de picături de tinctură de urzică. Ia o parte dimineaţa şi o parte seara. Urmat timp de trei-patru luni, tratamentul „şterge” orice urmă de anemie.
Păpădia „curăţă” sângele
Un om de ştiinţă american, Jethro Kloss, susţine că păpădia este foarte bogată în săruri nutritive cu efect regenerator, care curăţă sângele de acizii nocivi. În opinia lui, anemia poate fi cauzată de deficienţa acestor săruri din sânge şi nu are legătură cu numărul de globule roşii („cantitatea de sânge bun”). Soluţia ar fi o infuzie din 50 g rădăcini şi frunze de păpădie la un litru de apă. Fierbe-le două minute, apoi infuzează-le 10 minute. Bea trei ceşti pe zi, înainte de masă.
Vitamina C creşte absorbţia fierului
E bine ştiut că citricele, în special portocalele, şi kiwi sunt surse bogate în această vitamină. Un pahar de suc de portocale în fiecare dimineaţă combate anemia, ajutând la energizarea organismului. De asemenea, f