Fuste creţe, cercei în buric, bani în păr, cămăşi înflorate şi muzica ţigănească cu fel de fel de influenţe. Aşa ar putea fi descris concertul de sâmbătă seară, susţinut de The Zuralia Orchestra la Buzău. În faţa unui public nu foarte numeros, trupa formată din nu mai puţin de 14 artişti, plus două dansatoare, i-a ridicat la dans pe buzoienii din No Limit.
Fără doar şi poate, dincolo de calitatea instrumentiştilor şi dansul din buric, succesul trupei este dat de energia transmisă prin bucuria nedisimulată a celor de pe scenă. Înfiinţată în 2011, formaţia The Zuralia Orchestra a devenit cunoscută atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional combinând trompetele cu tuba, toba, vioara, darbuka, acordeonul, vocile celor trei solişti şi, bineînţeles, clarinetul. Formaţia interpretează sub îndrumarea lui Aurel Mirea un nou gen de muzică fusion ce combină folclorul românesc şi muzica autentică gipsy cu jazz, reggae, latino sau muzică orientală, vrăjind cu spectacolele lor nenumăraţi iubitori de muzică.
Dovada succesului lor a fost probată şi la Buzău, unde după doar câteva minute trupa a reuşit să scoată publicul la dans. Buzoienii au încins hore şi s-au alăturat atât instrumentiştilor care au coborât de pe scenă, cât şi celor două dansatoare care au atras toate privirile bărbaţilor de la mese.
The Zuralia Orchestra a colaborat în diverse ocazii cu mari artişti de talie internaţională, deschizând concertele lui Goran Bregovic de la Cluj şi Târgu Mureş şi anterior, concertul cu Boban & Marco Markovic. Repertoriul orchestrei a cuprins, pe lângă melodiile proprii, şi melodii cunoscute ale unor mari compozitori români şi balcanici.
Fuste creţe, cercei în buric, bani în păr, cămăşi înflorate şi muzica ţigănească cu fel de fel de influenţe. Aşa ar putea fi descris concertul de sâmbătă seară, susţinut de The Zuralia Orchestra la Buzău. În faţa u