Patronii de pensiuni si hoteluri momesc clientii cu mese traditionale, însã, sub reclama care promite alimente sãnãtoase, se ascund de multe ori produse din supermarket
Bucãtãresele pregãtesc pasca pentru masa de Paste cu mare migalã
Multi hotelieri preferã sã se aprovizioneze de la supermarket, deoarece preturile produselor traditionale sunt mai ridicate fatã de cele ale celor obtinute industrial. În schimb, ofertele pentru perioada pascalã pun la bãtaie mese copioase cu „produse traditionale”.
Andreea este unul din clientii care au cãzut în capcanã. Anul trecut a plãtit 2.000 de lei pentru un sejur de 5 nopti la o agropensiune. „Într-o dimineatã, i-am vãzut cãrând sacose cu cârnati si carne de miel, cumpãrate de la un supermarket din zonã, iar la masã ne-au spus cã sunt fãcute toate în casã”, mãrturiseste turista.
Unde mai gãsesti mâncare sãnãtoasã
Cele mai mari sanse de a mânca produse traditionale fãcute dupã cum scrie la carte le au turistii care viziteazã zone mai îndepãrtate de marile orase, spune Traian Bãdulescu, consultant în turism. „Cât de traditionalã e masa de Paste, aceasta depinde de zonã. În Bucovina, Mãrginimea Sibiului, Maramures si în Deltã chiar am simtit cã mâncarea are gust autentic”, mãrturiseste acesta.
Umbrela „produs traditional” vinde foarte foarte bine, nu doar în România, ci si în afarã. Folositã mai ales în contextul Sãrbãtorilor Pascale, într-o tarã cu populatie majoritar ortodoxã, aceasta reprezintã „un puternic atu de vânzare”, dupã cum ne-a declarat Razvan Pascu, consultant în turism.
În acest context, o solutie ar fi ca turistii sã meargã la pensiuni recomandate de cunoscuti. Varianta sondãrii internetului în cãutare de recomandãri nu este cea mai bunã, deoarece administratorii îsi posteazã singuri referinte pozitive sau plãtesc pentru a fi promovati de anumite publicatii online. „Aproape în